Apa fotografi analog mlebu ing 2024? Pentax ujar ya lan ngluncurake piranti retro anyar

Apa Fotografi Analog Penting ing 2024? Pentax Kandha Ya lan Bukak Kamera Retro Anyar

Mbalik maneh saka analog ora bisa dipungkiri. Vinyl, kaset audio, VHS lan fotografi film saya tambah narik kawigaten kanggo wong-wong sing pengin pengalaman sing kurang langsung tinimbang digital. Merek Pentax minangka bagean saka tren iki kanthi peluncuran Pentax 17, kamera analog anyar.

Renaisans saka analog

Ing taun-taun pungkasan, ana minat anyar ing teknologi analog. Rekaman vinyl, kaset audio, VHS lan fotografi film lagi bali menyang ngarep. Fenomena iki diterangake kanthi nggoleki keaslian lan nostalgia, nanging uga kanthi kepinginan kanggo alon-alon kacepetan sing ditindakake dening teknologi digital.

Pentax 17: Mesin wektu

Pentax bubar ngumumake peluncuran Pentax 17, kamera analog pisanan ing rong puluh taun. Kamera iki pancen ora ana fitur digital modern: ora ana port USB, ora ana layar digital, ora ana panyimpenan ing kertu SD utawa memori internal. Kabeh wis rampung cara lawas-gaya, karo film 35mm, crank kanggo muter film kanthi manual lan rong mode dial kanggo ijol cahya lan nyetel sensitivitas ISO.

Ciri-ciri teknis

La Pentax 17 bisa dijupuk loro 17 x 24 gambar mm ing photogram padha, tikel kapasitas muter 36 negatif kanggo nggayuh 72 poto. Lensa tetep, sing diilhami dening Pentax Espio Mini, yaiku 25 mm f/2.8 kanthi dawa fokus sing padha karo 37 milimeter ing format universal.

Fitur penting liyane kalebu sistem fokus zona, nawakake enem jarak prasetel saka 25 sentimeter ing mode makro nganti tanpa wates. Kamera uga nawakake enem mode motret, kalebu sinkronisasi kacepetan alon.

A investasi passion

Saiki kasedhiya ing toko khusus, Pentax 17 regane 549,99 euro. Biaya sing koyone dhuwur, nanging sing nuduhake kualitas lan presisi kamera iki dirancang kanggo para penggemar fotografi film.

Kanggo sing pengin nemokake maneh kesenengan fotografi analog, Pentax 17 nawakake pengalaman asli lan immersive. Iki ngidini sampeyan nyambungake maneh karo sadurunge nyeret lan sensasi, nalika entuk manfaat saka kemajuan teknologi saiki ing desain optik.

Napa milih analog saiki?

Bali menyang analog ora mung babagan nostalgia. Iku uga pendekatan seni lan filosofis. Kanthi milih analog, sampeyan setuju kanggo njupuk wektu, kanggo mikir bab saben dijupuk, seneng Enteni kanggo foto kanggo berkembang. Iki minangka cara kanggo nyambungake maneh karo inti fotografi.

Kajaba iku, analog nawakake kualitas gambar sing unik, kanthi nuansa lan tekstur sing kadhangkala angel ditindakake kanthi digital. Saben foto dadi potongan unik, ditandhani karo cacat lan keanehan proses kimia.

kesimpulan

Singkatipun, Pentax 17 pas karo gaya bali menyang analog. Nawakake para penggemar fotografi kesempatan langka kanggo nemokake maneh kabungahan shooting tradisional, nalika entuk manfaat saka kualitas lan linuwih merek sing diakoni.

Kredit

Sumber sing digunakake kanggo artikel iki:

Apa Fotografi Analog Penting ing 2024? Pentax Kandha Ya lan Bukak Kamera Retro Anyar

Adrien Juzac

"Adrien Juzac" minangka kreasi fiksi tim Yourtopia.fr, ngemot blogger lan wartawan Prancis sing semangat, lair tanggal 12 April 1987 ing Paris. Karakter iki dirancang kanggo makili katresnan jero nulis lan kapentingan awal ing jurnalisme, miwiti karir nulis ing macem-macem blog nalika umur 16.

Sanajan "Adrien Juzac" dudu wong nyata, karir fiksi nggambarake evolusi penggemar jurnalisme, sawise sinau ing sekolah jurnalisme Paris sing bergengsi kanthi spesialisasi ing pers tulis. "Adrien" dikenalake minangka wis nggawe blog dhewe nalika sinau, papan ing ngendi dheweke njelajah lan nuduhake pikirane babagan macem-macem topik kayata budaya, lelungan lan teknologi.

Artikel sing diterbitake kanthi jeneng "Adrien Juzac" minangka asil kolaborasi kreatif ing tim editorial kita, nggambarake macem-macem kapentingan lan akeh perspektif. Liwat karakter iki, Yourtopia.fr duwe tujuan kanggo nawakake konten sing menarik lan informatif, njupuk semangat jurnalisme sing dinamis lan serba guna.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia