Aturan App Store Apple nglanggar undang-undang teknologi EU, ujare regulator: denda milyaran bisa

Aturan Apple App Store Nglanggar Undhang-undhang Teknologi EU, Regulator Ngomong: Milyar Denda Bisa

Aturan App Store Apple nglanggar aturan teknologi Uni Eropa amarga nyegah pangembang app ngarahake konsumen menyang penawaran alternatif, regulator antitrust EU ngandika ana, miturut laporan saka Reuters. Aturan teknologi EU diatur ing Digital Markets Act (DMA) anyar. Iki mbukak ngarep anyar ing perang tambah pait antarane raksasa teknologi AS lan Brussels liwat EU DMA.

Konteks konflik

Le Digital Markets Act (DMA) tujuane kanggo meksa perusahaan teknologi paling gedhe ing donya, kalebu Apple, kanggo mbukak kompetisi ing 27 negara EU. Miturut Komisi Eropa, syarat kontrak anyar Apple kanggo pangembang lan toko aplikasi pihak katelu nglanggar aturan kasebut. Utamane, telung istilah perdagangan Apple nyegah pangembang nyedhiyakake informasi rega utawa promosi penawaran sing kasedhiya liwat saluran distribusi alternatif.

Investigation lan biaya

Komisi Eropa mbukak penyelidikan menyang Apple ing wulan Maret lan wis ngirim temuan kasebut menyang perusahaan kasebut. Yen posisi Komisi dikonfirmasi, bisa njupuk keputusan "non-compliance" ing pungkasan Maret 2025, nemtokke denda nganti 10% saka total turnover global Apple, utawa malah 20% kanggo nglanggar baleni. Minangka pangeling, total revenue Apple kanggo taun pungkasan September 2023 ana $383 milyar.

Dampak potensial kanggo Apple

Yen Apple ditemokake guilty amarga ora netepi, bisa nyebabake denda milyaran dolar. Komisi Eropa uga nduweni kekuwatan kanggo ngrusak perusahaan, nanging mung minangka pilihan pungkasan. Ing wulan Maret, Apple kena denda € 1,8 milyar sawise temuan sing padha ing penyelidikan sing diluncurake ing taun 2020 sawise keluhan saka raksasa streaming musik Swedia Spotify.

Raksasa teknologi liyane sing ditliti

Apple ora mung raksasa teknologi ing crosshairs EU. Pamilik Google, Amazon, Meta, Microsoft lan TikTok ByteDance uga kudu tundhuk karo DMA. Raksasa lelungan online Booking.com uga kudu tundhuk ing pungkasan taun iki.

Fitur AI ditundha ing Eropa

Ing dina Jumuah, Apple ngumumake bakal nundha peluncuran fitur AI sing bubar diumumake ing Eropa amarga "ketidakpastian peraturan" sing ana gandhengane karo DMA. Aturan DMA mbutuhake Apple ngidini pangembang nyebarake app liwat App Store kanggo ngandhani pangguna kanthi gratis babagan "kesempatan tuku alternatif sing luwih murah", langsung menyang tawaran kasebut, lan ngidini tuku .

Akibat kanggo pangembang

Pangembang aplikasi bisa entuk manfaat saka owah-owahan kasebut, amarga bisa komunikasi kanthi bebas karo pelanggan lan promosi tawaran alternatif tanpa watesan. Iki bisa uga bisa nyuda biaya kanggo konsumen lan nambah kompetisi ing pasar app.

kesimpulan

Perang antarane Apple lan EU babagan aturan DMA nyoroti tantangan sing diadhepi para raksasa teknologi ing lanskap regulasi kanthi cepet. Nalika EU ngupaya mbukak pasar kanggo nambah kompetisi, perusahaan kaya Apple kudu navigasi lingkungan kepatuhan sing rumit nalika terus berinovasi lan nglayani para pelanggan.

Kredit

Aturan Apple App Store Nglanggar Undhang-undhang Teknologi EU, Regulator Ngomong: Milyar Denda Bisa

Remy Loteux

"Remy Loteux" minangka kreasi tim Yourtopia.fr, ngemot blogger sing seneng lelungan lan petualangan. Karakter fiksi iki, lair ing kutha cilik ing sisih kidul Prancis, nglambangake semangat petualangan lan kepinteran karo budaya lan tradhisi donya. "Remy" dibayangake kanggo makili pemimpi ing saben kita, kepengin njelajah cakrawala sing adoh lan manggon pengalaman eksotis. Sanajan "Remy" dudu wong nyata, crita lelungan lan petualangan sing diterbitake kanthi jeneng iki minangka asil kolaborasi kreatif ing antarane tim editorial kita, nggambarake semangat bareng kanggo panemuan lan eksplorasi .

Liwat "Remy", Yourtopia.fr ndadekke crita lelungan sing menarik menyang negara kayata India, Brazil, Thailand lan Australia, menehi para pamaca ndeleng pengalaman unik lan sugih sing ditawakake ing jagad iki. "Remy Loteux", minangka swara fiksi Yourtopia.fr, nuduhake petualangan kasebut kanthi tujuan kanggo menehi inspirasi lan menehi informasi marang para pamaca sing kepengin banget ditemokake.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia