Agama-agama ing Asia Wétan saya sithik, nanging spiritualitas tetep

Agama Suda ing Asia Wétan, Nanging Spiritualitas tetep

Spiritualitas ing Asia Wétan: kasunyatan rumit ngluwihi penampilan

Sanajan akeh sing ngaku ora percaya, dheweke nindakake cara nyembah leluhur, ngobong menyan lan ninggalake sesaji ing kuil, miturut laporan Pew Research Center sing bubar dirilis babagan Jepang, Korea Selatan, Taiwan, Hong Kong lan Vietnam. Panliten kasebut nyoroti kesulitan investigasi amarga pangerten lokal babagan agama, asring mung digandhengake karo organisasi hierarki. Tingkat owah-owahan agama luwih dhuwur ing wilayah iki tinimbang ing ngendi wae ing donya.

Pandangan Cethek babagan Agama ing Asia Wétan

Sepisanan, bisa uga katon yen agama ora duwe papan ing urip wong Asia Timur. Wong diwasa arang katon ndedonga lan akeh sing ngomong yen dheweke ora nganggep penting, saengga tingkat disaffiliation (wong ninggalake agama) kalebu sing paling dhuwur ing donya.

Analisis Jero Ngungkapake Spiritualitas sing Awet

Nanging, analisis sing jero nuduhake yen mayoritas pedunung saiki isih nindakake ritual tradisional, utamane babagan leluhur, lan njaga spiritualitas sing kuwat, miturut panemune. laporan paling anyar saka Pew Research Center, sing nliti luwih saka 10 wong diwasa ing Jepang, Korea Selatan, Taiwan, Hong Kong lan Vietnam.

Pangertosan babagan agama kasebut

Laporan kasebut nyathet yen istilah agama minangka titik penting ing riset; "terjemahan umum saka 'agama' (kayata zongjiao ing Cina, shūkyō ing Jepang lan jogja ing Korea) asring dimangerteni kanggo ngrujuk marang wangun agama sing diatur, hierarkis, kayata Kristen utawa gerakan agama anyar - lan ora kanggo wangun tradisional spiritualitas Asia, "ujare laporan kasebut.

Praktek spiritual sanajan ora ana agama sing diumumake

Akeh wong diwasa - saka 27% ing Taiwan nganti 61% ing Hong Kong - ujar manawa "ora duwe agama". Nanging kira-kira separo ninggalake kurban utawa ngobong menyan kanggo para leluhure; paling ora papat saka sepuluh pracaya marang Gusti Allah utawa entitas sing luwih dhuwur; lan luwih saka seprapat pracaya marang roh sing manggon ing donya fisik, kayata gunung, kali lan wit.

"Cekakipun, nalika kita ngukur agama ing masyarakat iki dening apa wong pracaya et font, tinimbang amarga padha ngaku duwe agama, wilayah kasebut luwih semangat agama tinimbang sing katon ing wiwitan. »

Buddhisme: etika lan budaya tinimbang agama

Ing pangertèn iki, Buddhisme, sing nduweni oyod sajarah ing sawetara negara Asia, wis ditetepake dening anggota saka agama sing beda-beda ora kaya "agama sing dipilih", nanging minangka "sakumpulan pelajaran etika kanggo nuntun tumindak" lan "budaya sing dadi bageane".

Conto tartamtu negara

Ing Jepang, 42% saka populasi ora ngenali agama apa wae, nanging wong-wong sing nganggep minangka Budha yaiku 46%, dene 70% nyatakake yen dheweke wis nggawa sesajen menyang kuil ing taun kepungkur.

Ing Hong Kong, 30% ndedonga marang Guanyin, dewa welas asih Buddha, nanging mung 14% sing nganggep minangka Buddha lan 20% minangka Kristen.

Ing Vietnam, siji-sijine negara Asia Tenggara sing ditliti, 48% responden ujar ora duwe agama, dibandhingake karo 38% kanggo wong Buddha lan 10% kanggo wong Kristen, nanging 86% wis nindakake upacara leluhur sajrone 12 wulan kepungkur. Antarane wong sing ora duwe kapercayan, persentase mundhak dadi 92%.

Pentinge leluhur lan tingkat konversi agama

Umumé, leluhur penting ing saindhenging wilayah, sing dhukungan dirasakake dening akeh wong ing uripe.

Laporan kasebut uga negesake ujare Jepang sing misuwur manawa wong-wong lair Shinto, omah-omah karo Kristen lan mati Buddha.

Tingkat pindah saka siji agama menyang agama liyane beda-beda saka 17% ing Vietnam lan 53% ing Korea Selatan lan Hong Kong dadi 32% ing Jepang lan 42% ing Taiwan.

Iki minangka persentase paling dhuwur sing dicathet nganti saiki dening Pusat Riset Pew ing macem-macem negara ing saindenging jagad.

Hubungan pribadi karo filosofi liyane

Akeh wong uga nglaporake yen ana hubungan pribadi karo "gaya urip" saka iman utawa filsafat liyane; contone,, 34% saka Korea Kidul Kristen ngandika padha aran disambungake menyang gaya urip Buddha, nalika mung 26% saka Buddha aran padha bab Kristen.

Umumé, Nanging, preduli saka agama wiwitan, apa Buddhisme, Kristen, utawa Taoisme (utamané ing Taiwan), wis ana Tambah cetha ing disaffiliation ing kabeh negara sinaoni kajaba Vietnam , ngendi tokoh mung 4% lan nuduhake wong sing ngaku Budha wis tambah.

Persepsi pentinge agama lan kapercayan spiritual

Mulane ora nggumunake yen persentase wong sing percaya yen agama penting banget ing uripe sithik banget: 11% ing Hong Kong, 6% ing Jepang, 16% ing Korea Selatan, 11% ing Taiwan lan 26% ing Vietnam. . Nanging, sing pracaya marang karma ana 87% ing Taiwan, 75% ing Vietnam lan 76% ing Hong Kong.

Ing Vietnam, 42% responden ujar yen dheweke wis dibukak dening leluhur ing ngimpi, dibandhingake karo 40% ing Korea Selatan lan 36% ing Jepang lan Taiwan.

Ing Korea Selatan, 59% latihan utawa wis latihan meditasi nanging mung 21% ndedonga saben dina.

Credits

Charles Foucault Saka Yourtopia.fr

Charles Foucault

"Charles Foucault" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, ngemot wartawan sing berpengalaman lan khusus, lair ing taun 50-an ing Paris. Karakter iki, saka kulawarga sederhana, dirancang kanggo makili semangat lan dedikasi kanggo jurnalisme wiwit cilik, wiwitane nulis kanggo koran sekolah sadurunge entuk gelar sarjana jurnalisme.

Sanajan "Charles Foucault" dudu wong nyata, crita fiksi kasebut digunakake kanggo nggambarake lelampahan wartawan sing setya, nyathet acara penting kayata bencana alam lan konflik politik. "Charles" ditampilake minangka wartawan sing wani, nggawa profesionalisme lan perspektif unik kanggo para pamaca Yourtopia.fr.

Artikel sing diterbitake kanthi jeneng "Charles Foucault" minangka asil saka upaya kolektif dening tim editorial kita, sing duwe komitmen kanggo jurnalisme berkualitas, liputan jero babagan acara donya, lan crita sing menarik. Liwat karakter iki, Yourtopia.fr duwe tujuan kanggo menehi laporan sing apik lan ngerti, nambah pemahaman para pamaca babagan macem-macem topik urusan saiki.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia