Meta lan Apple bisa dadi target pisanan saka kekuwatan antitrust anyar ing Eropa

Meta duwe alasan sing apik kanggo nesu karo regulator teknologi Eropa. Ing dina Jumuah, dheweke kudu nundha penyebaran Meta AI ing Eropa, kanthi panyuwunan regulator privasi utama ing Irlandia, sawise panyengkuyung privasi banter protes yen Meta ora bisa nglatih AI babagan data pribadi pangguna Eropa Facebook lan Instagram tanpa idin sing.

Tantangan Meta ngadhepi peraturan Eropa

Meta bubar dipeksa nundha penyebaran Meta AI ing Eropa, sawise panjalukan saka regulator privasi utama ing Irlandia. Pamindhahan kasebut ngetutake keluhan saka panyengkuyung privasi sing ujar Meta ora bisa nggunakake data pribadhi pangguna Facebook lan Instagram Eropa kanggo nglatih AI tanpa idin sing jelas.

Meta mratelakake rasa ora seneng dheweke kanthi nyatakake tanpa kalebu informasi lokal, iku mung bisa kurban pengalaman tingkat kapindho. Dheweke nganggep kahanan iki minangka a langkah maneh kanggo inovasi Eropah.

Ancaman Tuduhan Antitrust Anyar

miturut Reuters, Komisi Eropa nyiapake kanggo target Meta lan Apple kanthi kekuwatan antitrust anyar, adhedhasar Undhang-undhang Pasar Digital (DMA) dileksanakake sawetara sasi kepungkur. Tuduhan pisanan kudu ana gegayutan karo Apple, disusul karo sing nargetake Meta.

Implikasi GDPR kanggo Meta AI

Masalah utama kanggo Meta AI dumunung ing Peraturan Perlindungan Data Umum EU (GDPR), sing mbutuhake basis hukum sing kuat kanggo ngolah data pribadhi. Meta ngarep-arep supaya bisa mbenerake panggunaan data pangguna Eropa kanthi "kepentingan sing sah", nanging iki ora ngyakinake regulator. Mulane, siji-sijine pilihan sing bisa dipercaya yaiku entuk idin saka saben pangguna, sing durung ditindakake dening Meta.

Tantangan DMA kanggo Meta

Masalah Meta karo DMA uga ana hubungane karo proteksi data lan kabutuhan idin, wektu iki babagan pelacakan pangguna kanggo tujuan nargetake iklan. Sajrone pirang-pirang taun, sawetara tuntutan hukum sing diwiwiti dening pengacara Austria Max Schrems kanthi sistematis ngilangi kabeneran hukum sing bisa digunakake Meta kanggo pelacakan iki, ninggalake idin sing sah minangka siji-sijine pilihan sing isih ana.

Meta nyoba strategi langganan ing ngendi pangguna bisa mbayar nganti $13 saben sasi kanggo entuk layanan Meta tanpa iklan, yen ora, dheweke kudu setuju kanggo nelusuri nggunakake Facebook lan Instagram. Nanging, regulator Eropa wis nolak pendekatan iki, mutusake yen platform Big Tech ora bisa ngaku duwe idin sing sah yen alternatif kasebut mbayar ragad.

Potensi tuduhan marang Apple

Apple uga tundhuk karo peraturan DMA anyar. Perusahaan kasebut ngenalake "biaya teknologi dasar" € 0,50 kanggo saben instal pisanan aplikasi sing diterbitake dening pangembang sing milih nggawe aplikasi kasebut kasedhiya ing toko aplikasi pihak katelu. Langkah iki katon minangka upaya kanggo nyingkirake semangat DMA, sing mbutuhake kahanan akses sing adil, cukup lan ora diskriminatif kanggo bisnis liyane.

Kaya Meta, Apple nolak menehi komentar babagan laporan babagan biaya sing bakal teka, sing bisa nyebabake denda nganti 10% saka revenue taunan global.

Kredit

Sumber sing digunakake kanggo artikel iki:

Charles Foucault Saka Yourtopia.fr

Charles Foucault

"Charles Foucault" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, ngemot wartawan sing berpengalaman lan khusus, lair ing taun 50-an ing Paris. Karakter iki, saka kulawarga sederhana, dirancang kanggo makili semangat lan dedikasi kanggo jurnalisme wiwit cilik, wiwitane nulis kanggo koran sekolah sadurunge entuk gelar sarjana jurnalisme.

Sanajan "Charles Foucault" dudu wong nyata, crita fiksi kasebut digunakake kanggo nggambarake lelampahan wartawan sing setya, nyathet acara penting kayata bencana alam lan konflik politik. "Charles" ditampilake minangka wartawan sing wani, nggawa profesionalisme lan perspektif unik kanggo para pamaca Yourtopia.fr.

Artikel sing diterbitake kanthi jeneng "Charles Foucault" minangka asil saka upaya kolektif dening tim editorial kita, sing duwe komitmen kanggo jurnalisme berkualitas, liputan jero babagan acara donya, lan crita sing menarik. Liwat karakter iki, Yourtopia.fr duwe tujuan kanggo menehi laporan sing apik lan ngerti, nambah pemahaman para pamaca babagan macem-macem topik urusan saiki.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia