Rusia ngunggahake rudal, drone nyerang Ukraina sadurunge upaya diplomatik kanggo mungkasi perang

Rusia Ningkatake Rudal, Drone Menyerang Ukraina Sadurunge Upaya Diplomatik kanggo Mungkasi Perang

Pasukan Rusia nembak rudal lan drone ing wilayah Kyiv lan limang wilayah liyane ing Ukraina ing serangan sewengi, pejabat ngandika Rebo, sadurunge sawetara dina saka kegiatan diplomatik kuat watara. perang kang saiki wis ing taun katelu.

Serangan wengi lan respon Ukrainia

Ing escalation luwih saka konflik, pasukan Rusia ngluncurake seri serangan wengi ing Kyiv lan limang wilayah Ukrainia liyane. Miturut panguwasa Ukrainia, Angkatan Udara kasil nembak 29 saka 30 target udara, kalebu papat rudal jelajah, rudal balistik Kinzhal lan 24 drone Shahed. Akeh wong sing tatu sajrone serangan kasebut.

Reaksi lan telpon kanggo bantuan internasional

Presiden Ukraina Volodymyr Zelenskyy muji tanggapan angkatan udara, ujar manawa bisa dadi "saben dina" yen negara kasebut duwe alat kanggo ngusir serangan Rusia kanthi efektif. Dheweke negesake maneh panjaluk supaya mitra Kulon Ukraina nyedhiyakake sistem pertahanan udara luwih akeh. Amerika Serikat wis sarujuk ngirim sistem rudal Patriot liyane, miturut rong pejabat AS.

Upaya diplomatik lan dhukungan internasional

Pitakonan babagan cara paling apik kanggo ndhukung upaya Ukraina kanggo mungkasi invasi Rusia bakal dadi topik utama ing rapat internasional ing dina-dina sing bakal teka. Pimpinan Kelompok Pitu (G7), kalebu Presiden AS Joe Biden, bakal ketemu ing Italia Kamis kanggo KTT taunan kanggo ngrembug babagan carane mbukak kunci luwih akeh dana kanggo Ukraina saka aset Rusia sing beku ing negarane.

Uga ing dina Kamis, pimpinan pertahanan saka Amerika Serikat, Eropa lan negara liya bakal nganakake rapat saben wulan babagan kabutuhan keamanan Ukraina. Sekretaris Pertahanan Amerika Serikat Lloyd Austin bakal dadi tuan rumah acara kasebut ing Brussels.

Sastranegara lan tantangan militèr ing lemah

Pasukan Ukraina sing luwih cilik lan kurang dilengkapi kanthi apik berjuang kanggo ngemot tentara Rusia sing luwih gedhe, sing nyoba ngeksploitasi kerentanan Ukrainia. Ukraina wis kekirangan pasukan, amunisi lan pertahanan udara kanggo sawetara sasi minangka pasukan Kremlin nyoba kanggo ngrusak pasokan energi nasional lan kanggo break liwat baris ngarep ing sisih wétan negara.

Analis militer ujar manawa Ukraina kudu tahan serangan Rusia ing musim panas, nglatih prajurit liyane, mbangun benteng lan ngarep-arep supaya bantuan militer Barat nyepetake supaya ing taun 2025 Kyiv bisa ngluncurake serangan dhewe.

Konflik sing dawa lan implikasi geopolitik

Loro-lorone ing konflik paling gedhe ing Eropa wiwit Perang Donya II njaluk bantuan saka negara-negara sing ramah supaya pasukan bersenjata tetep kasedhiya. Perang kasebut nyebabake puluhan ewu nyawa ing loro-lorone, kalebu luwih saka 11 warga sipil Ukraina, miturut Perserikatan Bangsa-Bangsa.

Nalika Ukraina wis pindhah menyang negara Kulon, Presiden Rusia Vladimir Putin wis njaluk bantuan saka negara kaya Iran lan Korea Lor. Laporan sing durung dikonfirmasi suggest Putin bisa enggal nindakake a riko katelu marang pimpinan Korea Utara Kim Jong Un.

Front perang lan kemajuan Rusia

Perang ing garis ngarep kira-kira 1 kilometer bubar fokus ing wilayah Donetsk sing sebagian dikuwasani ing Ukraina wétan, ing ngendi pasukan Rusia nyoba tekan kutha utama Chasiv Yar lan pusat strategis liyane.

Ing wulan kepungkur, pasukan Kremlin uga ngluncurake serangan ing wilayah Kharkiv sisih lor-wétan, sing wewatesan karo Rusia. Putin ujar manawa dheweke pengin nggawe zona penyangga kanggo nyegah serangan lintas wates Ukraina. Serangan kasebut wis ngalihake sawetara pejuang Ukrainia adoh saka Donetsk.

Nanging, keuntungan Rusia wis tambah lan larang. Ing wilayah Kharkiv, unit Rusia macet ing Vovchansk, Panglima Ukrainia Oleksandr Syrskyi ujar ing aplikasi olahpesen Telegram, Rebo.

Kredit

Charles Foucault Saka Yourtopia.fr

Charles Foucault

"Charles Foucault" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, ngemot wartawan sing berpengalaman lan khusus, lair ing taun 50-an ing Paris. Karakter iki, saka kulawarga sederhana, dirancang kanggo makili semangat lan dedikasi kanggo jurnalisme wiwit cilik, wiwitane nulis kanggo koran sekolah sadurunge entuk gelar sarjana jurnalisme.

Sanajan "Charles Foucault" dudu wong nyata, crita fiksi kasebut digunakake kanggo nggambarake lelampahan wartawan sing setya, nyathet acara penting kayata bencana alam lan konflik politik. "Charles" ditampilake minangka wartawan sing wani, nggawa profesionalisme lan perspektif unik kanggo para pamaca Yourtopia.fr.

Artikel sing diterbitake kanthi jeneng "Charles Foucault" minangka asil saka upaya kolektif dening tim editorial kita, sing duwe komitmen kanggo jurnalisme berkualitas, liputan jero babagan acara donya, lan crita sing menarik. Liwat karakter iki, Yourtopia.fr duwe tujuan kanggo menehi laporan sing apik lan ngerti, nambah pemahaman para pamaca babagan macem-macem topik urusan saiki.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia