Klaim palsu ngaku BBC mbusak koresponden Timur Tengah Jeremy Bowen ing tekanan saka Israel

Klaim Palsu BBC Mbusak Koresponden Timur Tengah Jeremy Bowen Ing Tekanan Saka Israel

Kiriman Facebook, sing dituduhake kaping 370 wiwit diterbitake tanggal 22 Mei 2021, ujar manawa BBC ngilangi Jeremy Bowen saka Gaza sawise keluhan Israel babagan komentar pro-Hamas. Nanging, pratelan iki palsu lan adhedhasar gambar palsu sing nyebar wiwit taun 2014.

Latar mburi lan asal saka gambar palsu

Ing 22 Mei 2021, a kirim Facebook diterbitake, ngakoni yen Israel wis njaluk BBC kanggo mbusak Jeremy Bowen saka Gaza amarga komentar kang dinuga pro-Hamas. Gambar kasebut, digawe kaya kiriman BBC, dituduhake kaping 370 sajrone sawetara dina.

Gambar saka kiriman Facebook palsu, dijupuk tanggal 25 Mei 2021

Jeremy Bowen, editor Timur Tengah ing BBC, wrote a artikel ing New Statesman ing 2014, ngaku wis ndeleng "ora ana bukti" yen Hamas nggunakake tameng manungsa ing Gaza. Nanging, pratelan manawa BBC nyopot saka wilayah kasebut salah.

Gambar palsu sing beredar wiwit taun 2014

Panelusuran internet nuduhake yen gambar sing digawe iki wis nyebar online wiwit 2014. Ing Agustus 2014, BBC nerbitake a artikel judhul: "#BBCtrending: Jeremy Bowen lan konspirasi Twitter." Ing artikel iki, organisasi kasebut negesake manawa gambar kasebut palsu lan Bowen isih kerja dadi wartawan ing Gaza.

BBC nerangake manawa wartawan kasebut wis sawetara dina ora katon ing layar amarga dheweke lagi preinan, nyebabake desas-desus manawa organisasi kasebut wis ngilangi dheweke saka wilayah kasebut kanggo nanggepi keluhan saka Israel. Nalika iku, Bowen nembe nerbitake artikel ing ndhuwur ing New Statesman.

Reaksi lan nolak

Ing 2018, gambar sing padha muncul maneh kanthi online, nyebabake Bowen jawaban dening tweet: "Iki warta palsu. Ana sing nggunakake logo BBC minangka bagean saka penipuan. BBC wis ndhukung laporanku kanthi konsisten lan efektif sajrone luwih saka 30 taun. Dheweke ora nyingkirake aku saka Gaza kanthi kekarepanku - utawa ing papan liya."

Sedina sawise gambar iki muncul maneh ing 22 Mei 2021, sawise gelombang kekerasan anyar ing wilayah kasebut, BBC nerbitake a artikel ing konflik sing ditandatangani dening Bowen.

Konflik Mei 2021 ing Gaza

Ing Mei 2021, kekerasan pecah ing Gaza antarane Israel lan kelompok militer bersenjata, utamane Hamas. Konflik 11 dina rampung sawise gencatan senjata sing ditengahi Mesir, sing ditrapake tanggal 21 Mei, kaya sing dilaporake. AFP.

Serangan militer Israel ing Gaza wis mateni luwih saka 250 wong Palestina lan cilaka luwih saka 1 wong, miturut Kementerian Kesehatan Gaza. Roket lan geni liyane saka Gaza wis mateni 900 wong ing Israel, miturut dokter. Luwih saka 12 wong ing Israel padha tatu.

Kredit

Sumber sing digunakake:

Charles Foucault Saka Yourtopia.fr

Charles Foucault

"Charles Foucault" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, ngemot wartawan sing berpengalaman lan khusus, lair ing taun 50-an ing Paris. Karakter iki, saka kulawarga sederhana, dirancang kanggo makili semangat lan dedikasi kanggo jurnalisme wiwit cilik, wiwitane nulis kanggo koran sekolah sadurunge entuk gelar sarjana jurnalisme.

Sanajan "Charles Foucault" dudu wong nyata, crita fiksi kasebut digunakake kanggo nggambarake lelampahan wartawan sing setya, nyathet acara penting kayata bencana alam lan konflik politik. "Charles" ditampilake minangka wartawan sing wani, nggawa profesionalisme lan perspektif unik kanggo para pamaca Yourtopia.fr.

Artikel sing diterbitake kanthi jeneng "Charles Foucault" minangka asil saka upaya kolektif dening tim editorial kita, sing duwe komitmen kanggo jurnalisme berkualitas, liputan jero babagan acara donya, lan crita sing menarik. Liwat karakter iki, Yourtopia.fr duwe tujuan kanggo menehi laporan sing apik lan ngerti, nambah pemahaman para pamaca babagan macem-macem topik urusan saiki.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia