Ati-ati para pemodal: AI target perbankan sadurunge proyek liyane, ngelingake Citigroup

Ati-ati karo Pembiaya: AI Target Perbankan Sadurunge Proyek Liyane, Warns Citigroup

Kabar ala kanggo siji persen: Miturut anyar laporan lengkap de Citigroup, keuangan siap kanggo nanggung beban pamindahan sing gegandhengan karo AI. AI bakal "ngganti dhuwit banget," laporan 124-halaman kasebut ing paragraf pambuka. Mesthine, nggawe "kesempatan anyar kanggo wutah lan inovasi, asring ningkatake kualitas urip sakabèhé", nanging uga "ngrusak" lan nggawe akeh "kalah".

Dampak AI ing pakaryan perbankan

Miturut Citigroup, meh pitu saka sepuluh proyek perbankan (67%) duwe "potensi dhuwur" kanggo diganti utawa malah di-outsourcing dening AI. Angka iki adhedhasar data saka Accenture lan Forum Ekonomi Donya. Iki minangka bagean paling dhuwur saka kabeh proyek sing ditliti. Industri sing ngetutake rapet kalebu asuransi, piranti lunak lan pasar modal.

Adopsi tradisional AI ing layanan finansial

Shameek Kundu, kepala pejabat strategi lan kepala layanan finansial ing TruEra, nulis ing laporan yen adopsi tradisional AI ing layanan finansial "nyebar, entheng lan ora penting."

Keuntungan potensial AI kanggo bank

Kabar apik yaiku implementasi AI bisa entuk manfaat banget kanggo bank lan lembaga keuangan. Bisa uga ora ngrusak jumlah karyawan sakabèhé, nalika nyewa sing dibutuhake kanggo manajemen sing gegandhengan karo AI dianggep.

Pancen, AI bisa nambah $ 170 milyar menyang blumbang bathi sektor perbankan global ing taun 2028. Lan bank-bank ngerti babagan iki, sanajan dheweke ragu-ragu kanggo nyebarake teknologi kasebut. Saklawasé kabeh (93%) responden lembaga keuangan kanggo survey pelanggan Citi anyar ujar manawa nggunakake AI bakal nambah bathi ing limang taun sabanjure, utamane liwat kemampuan kanggo ngotomatisasi tugas sing bola-bali sing saiki ditindakake dening para pekerja manungsa, kayata entri data lan Excel sing diwedeni. berkas.

Tantangan adopsi AI

Sanajan entuk manfaat sing bisa diukur, Citigroup prédhiksi manawa layanan finansial bakal nyeret, alon nggunakake AI dibandhingake karo industri liyane. Citigroup ngubungake iki minangka sektor sing "diatur banget" lan ora ana aturan sing disepakati sacara global. "Banker bisa uga mikir yen dheweke nuntun dalan," tulis Citigroup, "nanging akeh pangguna sing nggunakake teknologi luwih cepet tinimbang bank utawa perusahaan gedhe," sawijining fenomena sing diarani "wong akeh sing mlaku sadurunge makutha."

Sawise kabeh, AI meh ora cukup canggih ing wektu iki kanggo operate kanthi mandiri. A "donya bot-powered," minangka Citigroup sijine iku, isih bakal berjuang karo selaras, keamanan data lan etika dhasar, amarga "model AI dikenal kanggo hallucinate lan nggawe informasi sing ora 'ora ana'. Ora ana risiko bisnis cilik.

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan pengaruh AI ing layanan finansial, priksa iki artikel rinci.

Kredit

Ati-ati karo Pembiaya: AI Target Perbankan Sadurunge Proyek Liyane, Warns Citigroup

Virginie Majaux

"Virginie Mazaux" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, nglambangake blog lan penggemar jaringan sosial sing lair ing 1992 ing Bordeaux. Karakter iki, sing dibayangake minangka generasi sing nyambung lan kreatif, dirancang kanggo njelajah lan nulis babagan macem-macem karep ing jagad digital. Sanajan "Virginia" dudu wong nyata, artikel sing diterbitake kanthi jeneng iki nggambarake karya kolaborasi tim editorial kita, sing duwe minat umum babagan komunikasi, inovasi digital lan tren sosial. "Virginie", minangka kreasi Yourtopia.fr, ndadekke perspektif unik lan menarik babagan perkembangan paling anyar ing bidang media sosial lan blogging, nggambarake perjalanan blogger fiksi wiwit wiwitan nganti nggawe blog dhewe lan dheweke. kolaborasi karo Yourtopia.fr.