Cara milih mower rumput?

Pandhuan Mower Lawn

Apa sampeyan nggoleki mesin pemotong rumput sing cocog? Ana macem-macem model lan sampeyan ora ngerti sing kudu dipilih? Iku bener sing bisa koyone rumit! Ana rong jinis kritéria sing kudu digatekake: sing gumantung saka terrain sampeyan lan sing ana gandhengane karo mesin pemotong sampeyan dhewe. Aku nawakake artikel iki kanggo mbantu sampeyan milih mower paling apik adhedhasar karakteristik kasebut!

Pilih pemotong rumput adhedhasar terrain sampeyan

Ya, ora kabeh mesin pemotong cocok kanggo kabeh jinis kebon! Iki penting banget kanggo ngerti supaya ora nggawe kesalahan casting.

Ukuran tanah sampeyan

Sampeyan kudu milih mesin pemotong rumput miturut ukuran tanah sampeyan. Nyatane, kita ora ngandelake jinis piranti sing padha gumantung saka wilayah sing bakal dipotong:

  • nganti 250 m2: mesin pemotong manual, mesin pemotong listrik;
  • Antarane 300 lan 600 m2: mesin pemotong listrik, didorong utawa ditarik;
  • Antarane 700 lan 1 m200: mesin pemotong termal, didorong utawa ditarik;
  • Antarane 1 kanggo 200 m2: mower ditarik utawa nunggang lawn mower ;
  • Ngluwihi 2 m000: ride-on mower.

Sampeyan uga bisa milih mesin pemotong rumput robot. Model sing beda-beda disesuaikan karo ukuran tanah. Sawetara bisa motong nganti 5m000.

Jinis terrain

Luwih angel yen terrain sampeyan ora rata! Nyatane, ing lemah sing rata, kabeh jinis mower diidini. Nanging, yen tanah sampeyan duwe kemiringan 10 nganti 15 °, luwih seneng mesin pemotong sing ditarik.

Aku menehi saran supaya sampeyan ora tuku mesin pemotong rumput robot yen medan sampeyan pancen curam. Wigati dimangerteni, yen lemah duwe kemiringan luwih saka 15 °, panggunaan mesin pemotong rumput ora dianjurake.

Yen kebon sampeyan ora rata, sampeyan kudu milih mower roda gedhe sing bisa digerakake dhewe utawa numpak. Roda gedhe uga bakal migunani banget yen sampeyan duwe akeh kasur kembang. Yen kebon sampeyan duwe wit, sampeyan butuh mesin pemotong sing bisa digerakake kanthi roda pivoting.

jembaré nglereni

Iku prasaja: sing luwih gedhe tanah sampeyan, sing luwih amba nglereni sampeyan kudu:

  • Kanggo area cilik kurang saka 500 m2: 30 nganti 45 cm;
  • Kanggo area ukuran medium 500 nganti 1 m500: 2 nganti 45 cm;
  • Kanggo wilayah gedhe luwih saka 2 m000: saka 2 kanggo 92 m112.

Pilih pemotong rumput adhedhasar karakteristike

Sawise analisis tanah lan kabutuhan sampeyan, sampeyan kudu ndeleng karakteristik mesin pemotong.

Motorisasi

Pemotong termal utawa listrik? Sing pitakonan!

Mesin pemotong rumput listrik yaiku:

  • Luwih tenang tinimbang model termal;
  • Nduwe otonomi winates kanthi baterei, sing bisa ngganggu gumantung saka ukuran tanah. Kanthi mesin pemotong kabel, gerakan sampeyan diwatesi;
  • Luwih entheng lan luwih gampang ditangani tinimbang mesin pemotong bensin;
  • Gampang kanggo njaga;
  • Regane terjangkau.

Mower termal yaiku:

  • Luwih kuat tinimbang mesin pemotong listrik;
  • Paling cocog kanggo wilayah gedhe;
  • Mlaku ing bensin lan mulane bisa ngeculake uap sing ora nyenengake;
  • Luwih rame tinimbang mesin pemotong listrik;
  • Luwih polusi tinimbang mowers liyane;
  • Pangopènan kasebut mbutuhake luwih waspada.

Nglereni dhuwur lan koleksi suket

Yen sampeyan kudu ndeleng dhuwur nglereni sadurunge tuku, cara koleksi suket uga penting. Piranti dhuwur nglereni bisa dadi independen lan digawe dening gembong utawa terpusat. Pilihan pungkasan iki paling praktis.

Kanggo koleksi suket, model sing paling gampang duwe penangkap suket. Sing terakhir kudu diwatesi, sing kurang trep ing wilayah sing gedhe. Mulching migunani kanggo kesehatan pekarangan sampeyan. Kanthi sistem iki, pemotong suket dipotong lan dilebokake ing permukaan pekarangan. Iku menehi karo mulch kang nourishes lan nglindhungi.

Sampeyan saiki duwe kabeh kertu ing tangan kanggo milih pemotong rumput! Nanging, aku menehi saran pungkasan. Uga mikir babagan gaweyan sing kudu ditindakake ing mowing. Aku ngerti manawa gumantung saka lemah sing bakal ditutupi lan kahanan kesehatane, mowing bisa dadi angel. Kanggo nglindhungi dhewe, model sing digerakake dhewe utawa digerakake dhewe luwih disenengi.

Carane Pilih Lawn Mower Panjenengan?

Remy Loteux

"Remy Loteux" minangka kreasi tim Yourtopia.fr, ngemot blogger sing seneng lelungan lan petualangan. Karakter fiksi iki, lair ing kutha cilik ing sisih kidul Prancis, nglambangake semangat petualangan lan kepinteran karo budaya lan tradhisi donya. "Remy" dibayangake kanggo makili pemimpi ing saben kita, kepengin njelajah cakrawala sing adoh lan manggon pengalaman eksotis. Sanajan "Remy" dudu wong nyata, crita lelungan lan petualangan sing diterbitake kanthi jeneng iki minangka asil kolaborasi kreatif ing antarane tim editorial kita, nggambarake semangat bareng kanggo panemuan lan eksplorasi .

Liwat "Remy", Yourtopia.fr ndadekke crita lelungan sing menarik menyang negara kayata India, Brazil, Thailand lan Australia, menehi para pamaca ndeleng pengalaman unik lan sugih sing ditawakake ing jagad iki. "Remy Loteux", minangka swara fiksi Yourtopia.fr, nuduhake petualangan kasebut kanthi tujuan kanggo menehi inspirasi lan menehi informasi marang para pamaca sing kepengin banget ditemokake.

tags

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia