Penjualan panganan Tesco mundhak nalika inflasi mudhun | Warta ekonomi

Penjualan panganan Tesco mundhak nalika inflasi mudhun | Warta Ekonomi

Tesco ngirim mundhak dodolan amarga inflasi sing mudhun

Tesco, supermarket paling gedhe ing Inggris, nglaporake kenaikan "kuwat" ing penjualan ritel kuartal pungkasan, didhukung dening inflasi sing mudhun. Raksasa grosir nglaporake manawa dodolan mundhak 3,4% dadi £ 15,3 milyar sajrone 13 minggu nganti 25 Mei, dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur. Pangsa pasar Tesco uga ngalami pertumbuhan paling cepet sajrone rong taun.

Kinerja sing kuat ing Inggris lan Irlandia

Penjualan Tesco mundhak 4,6% ing Inggris dadi £ 11,4 milyar. Kinerja iki amarga kenaikan 5% ing dodolan panganan, kanthi permintaan sing kuat kanggo produk seger. Produk ing sawetara Tesco paling apik uga nyathet wutah sing signifikan, nyukupi kabutuhan konsumen kanggo produk premium.

Miturut peneliti pasar Kantar, pangsa pasar Tesco mundhak luwih saka 50 basis poin dadi 27,6% sajrone 12 minggu nganti 12 Mei dibandhingake taun sadurunge. Tesco disorot strategi saka kompetisi rega karo Aldi ing item tombol lan program kasetyan Clubcard sawijining, kang nawakake prices diskon kanggo anggota.

Inisiatif strategis lan nyuda biaya

Inisiatif kasebut dibiayai kanthi nyuda biaya operasional, kanthi target tambahan tabungan £ 500 yuta kanggo 2024/25. Kanthi tren dodolan selaras karo pangarepan, Tesco ngarepake entuk bathi operasi paling ora £ 2,8 milyar kanggo taun finansial saiki, njaga target ing wulan April.

Wutah volume lan kasetyan pelanggan

Ken Murphy, CEO Tesco, ngandika: "Kita terus nguatake momentum komersial, kanthi pertumbuhan volume sing kuat ing Inggris, Republik Irlandia lan Eropa Tengah, didhukung dening inflasi sing mudhun. » Dheweke nambahake manawa pangsa pasar Tesco nggambarake tren iki, kanthi pelanggan ngalih saka pengecer liyane menyang Tesco, blanja luwih asring lan luwih akeh barang ing kranjang.

Hak buruh lan stabilitas ekonomi

Nanggepi rencana Buruh kanggo ngenalake paket hak-hak buruh anyar yen menang pemilihan sabanjure, Pak Murphy ujar manawa dheweke "ora kuwatir". Tesco, sing makaryakke udakara 270 wong ing Inggris, wis ora nawarake kontrak jam minimal, posisine luwih dhisik tinimbang sawetara langkah sing diusulake.

Pak Murphy negesake manawa rencana kanggo nglindhungi hak-hak buruh minangka "barang sing apik", nanging uga kudu nambah produktivitas, pertumbuhan ekonomi lan pakaryan. "Kita mesthi bakal ndhukung pamrentah kanggo nggayuh telung tujuan kasebut. Nemokake imbangan sing bener mesthi penting, " dheweke nambah. Preduli saka partai sing menang pemilihan, Tesco pengin "stabilitas lan konsistensi" supaya bisnis bisa ngrancang lan nandur modal.

Kredit

Penjualan panganan Tesco mundhak nalika inflasi mudhun | Warta Ekonomi

Virginie Majaux

"Virginie Mazaux" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, nglambangake blog lan penggemar jaringan sosial sing lair ing 1992 ing Bordeaux. Karakter iki, sing dibayangake minangka generasi sing nyambung lan kreatif, dirancang kanggo njelajah lan nulis babagan macem-macem karep ing jagad digital. Sanajan "Virginia" dudu wong nyata, artikel sing diterbitake kanthi jeneng iki nggambarake karya kolaborasi tim editorial kita, sing duwe minat umum babagan komunikasi, inovasi digital lan tren sosial. "Virginie", minangka kreasi Yourtopia.fr, ndadekke perspektif unik lan menarik babagan perkembangan paling anyar ing bidang media sosial lan blogging, nggambarake perjalanan blogger fiksi wiwit wiwitan nganti nggawe blog dhewe lan dheweke. kolaborasi karo Yourtopia.fr.