Luwih saka 2 yuta wong sing terdampar amarga banjir ing Bangladesh

Luwih saka 2 yuta wong sing terdampar amarga banjir ing Bangladesh

Udan monsoon lan banyu kali hulu saka India nyebabake banjir sing nyebar ing Bangladesh sisih lor-wétan, nyebabake luwih saka 2 yuta wong terdampar, lan kahanan bisa saya tambah parah, ujare pejabat ing dina Jumuah. Badan anak-anak Perserikatan Bangsa-Bangsa UNICEF ujar manawa warga sing kepepet ing wilayah kasebut, kalebu luwih saka 772 bocah, butuh bantuan.

Kahanan banjir saiki ing Bangladesh

Bangladesh sisih lor-wétan saiki ngadhepi banjir efek ngancurake disebabake udan monsoon lan banyu kali saka India. Luwih saka 2 yuta wong sing terdampar, lan kahanan kasebut bisa saya rusak miturut ramalan cuaca.

Dampak ing bocah lan infrastruktur

TheUNICEF disorot sing luwih saka 772 anak utamané ngrugekke, ing tambah risiko tenggelam, malnutrisi, agawe penyakit banyu-borne, pamindahan-related trauma lan potensial penyalahgunaan ing papan perlindungan overcrowded. Sheldon Yett, wakil UNICEF ing Bangladesh, nyatakake keprihatinan babagan bebaya sing diadhepi bocah-bocah iki.

Prakiraan Cuaca lan Resiko Tambahan

Departemen Meteorologi Bangladesh prakiraan udan deres maneh ing dina-dina sing bakal teka, sing bisa nambah banjir lan nyebabake tanah longsor ing wilayah pegunungan. Paling ora 10 wong, kalebu wolung Muslim Rohingya, tiwas nalika Rebo sawise udan monsoon nyebabake tanah longsor ing kamp-kamp pengungsi ing Bangladesh kidul.

Konsekuensi ekonomi lan tetanèn

Wilayah sing amba ing lemah sing kecemplung nyebabake ancaman gedhe kanggo panenan yen banjir terus nganti suwe, ujare pejabat Departemen Pertanian. Banjir uga nyebabake kerusakan infrastruktur sing signifikan, kanthi luwih saka 810 sekolah pemerintah banjir ing divisi Sylhet lan meh 500 digunakake minangka papan perlindungan banjir. Saklawasé 140 klinik komunitas uga kewalahan, ngganggu layanan kesehatan sing penting.

Dibandhingake karo banjir sajarah

Warga Sylhet, Shameem Chowdhury, wedi yen bencana iki bisa ngrusak kaya banjir taun 2022, sing paling parah ing wilayah kasebut sajrone 122 taun. Gambar televisi nuduhake banjir sing nyebar ing sawah lan desa, kanthi warga nyabrang banyu sedheng ing kutha Sylhet amarga tingkat banyu ing papat kali ing wilayah kasebut mundhak mbebayani.

Owah-owahan iklim lan kerentanan

Analisis 2015 dening World Bank Institute ngira kira-kira 3,5 yuta wong ing Bangladesh, salah sawijining negara sing paling rawan iklim ing donya, ana risiko banjir kali taunan. Para ilmuwan ngubungake kedadeyan bencana kasebut amarga owah-owahan iklim.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan kahanan banjir saiki ing Bangladesh, priksa artikel lengkap iki saka Hindustan Times.

Kredit

Charles Foucault Saka Yourtopia.fr

Charles Foucault

"Charles Foucault" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, ngemot wartawan sing berpengalaman lan khusus, lair ing taun 50-an ing Paris. Karakter iki, saka kulawarga sederhana, dirancang kanggo makili semangat lan dedikasi kanggo jurnalisme wiwit cilik, wiwitane nulis kanggo koran sekolah sadurunge entuk gelar sarjana jurnalisme.

Sanajan "Charles Foucault" dudu wong nyata, crita fiksi kasebut digunakake kanggo nggambarake lelampahan wartawan sing setya, nyathet acara penting kayata bencana alam lan konflik politik. "Charles" ditampilake minangka wartawan sing wani, nggawa profesionalisme lan perspektif unik kanggo para pamaca Yourtopia.fr.

Artikel sing diterbitake kanthi jeneng "Charles Foucault" minangka asil saka upaya kolektif dening tim editorial kita, sing duwe komitmen kanggo jurnalisme berkualitas, liputan jero babagan acara donya, lan crita sing menarik. Liwat karakter iki, Yourtopia.fr duwe tujuan kanggo menehi laporan sing apik lan ngerti, nambah pemahaman para pamaca babagan macem-macem topik urusan saiki.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia