Mung siji gol bisa nggawe sampeyan langgeng - lan 10 teori liyane kanggo Euro 2024

Mung Siji Gol Bisa Nggawe Sampeyan Abadi - Lan 10 Teori Liyane Kanggo Euro 2024

Bal-balan dimainake ing saindenging jagad, nanging Eropa kanthi yakin bisa ujar manawa paling sukses ing kana. Iki minangka aset budaya ing Eropah, ing ngendi wis bosok banget wiwit muncul ing pertengahan abad kaping-19 sawise gerakan buruh. Klub Eropa ora ana tandhingane. Lan kajaba Brasil, Argentina lan Uruguay, mung negara-negara Eropa sing dadi juara dunia. Sepuluh negara Eropa wis tekan final Piala Dunia.

Bal-balan: game Eropah

Bal-balan dimainake ing saindenging jagad, nanging paling sukses ing Eropa. Bosok ing budaya Eropa wiwit abad kaping 19, wis dadi warisan budaya sing sejati. Klub-klub Eropa ndominasi tataran donya, lan saliyane sawetara pangecualian ing Amérika Kidul, negara-negara Eropa sing menang gelar juara. Euro 2024 ndeleng partisipasi saka 24 negara, sanajan tim sajarah kaya Swedia lan Yunani ora lolos taun iki.

Demokrasi lan bal-balan

Bal-balan ngrembaka ing demokrasi. Kebebasan lan mandhiri minangka nilai penting kanggo ngembangake bakat kaya Franz Beckenbauer, sing ora bisa dadi ikon ing China utawa Arab Saudi. Bal-balan uga minangka perjuangan kelas, ing ngendi kompetisi lan saingan ngidini sing paling apik kanggo berkembang.

Sukarelawan ing bal-balan

Miturut FIFA, 265 yuta wong main bal-balan ing saindenging jagad. Olahraga kasebut gumantung ing karya sukarela jutaan wong, saka pelatih pemuda nganti sekretaris klub. Ing Jerman, contone, ewonan sukarelawan nyawisake wektu luang kanggo nyinaoni bocah-bocah lan wong enom ing institusi demokratis.

Kerjasama individu ing bal-balan

Prancis diakoni bakat bal-balan, karo pemain kaya Kylian Mbappé sinau katrampilan main tanpa manual. Didier Deschamps bisa ngowahi individu-individu kasebut dadi tim sing kohesif, ndadékaké Prancis menyang final Piala Donya rong berturut-turut. Sanajan ora seimbang, Prancis tetep dadi favorit kanggo Euro iki.

Prioritas kanggo fair play, nanging uga kanggo kompetisi

Bal-balan ngirimake nilai-nilai penting, nanging uga nggambarake aspek negatif masyarakat. Badan kaya UEFA lan DFB nglawan ujaran sengit lan rasisme. Ing lemah, kompetisi tetep sengit, kanthi jelas nggambarake dinamika sosial Eropa.

Ilkay Gündogan minangka kapten Jerman. Ing survey sing ditindakake saluran Jerman, seperlima responden ujar manawa pengin ndeleng luwih akeh pemain putih ing tim nasional. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock

Bhinéka ing lemah

Jerman saiki debat survey sing nemokake watara kaping lima wong pengin ndeleng luwih akeh pemain putih utawa diganggu dening kapten asal Turki kaya Ilkay Gündogan. Iki nuduhake yen devaluing pemain tartamtu ndadékaké kanggo Gagal. Sukses teka saka kerjasama lan nggunakake kekuatan individu.

Bentenipun enrich

Saben negara nduweni gaya dolanan sing unik, sing ndadekake turnamen internasional menarik. Jerman, asring dianggep minangka "Turniermannschaft" (tim turnamen), entuk manfaat saka infrastruktur lan akeh pemain bal-balan. Gareth Southgate bubar nyatakake yen Inggris nduweni pemain paling akeh ing perempat final Liga Champions kanthi 18. Aku yakin yen Jerman bakal tekan final turnamen ngarep maneh.

Aku seneng karo rong tim anyar. Albania bubar miwiti negosiasi aksesi EU lan Georgia berjuang kanggo demokrasi lan keanggotaan ing Eropa. Tim kasebut bakal main ing Jerman supaya bisa makili kanca-kancane kanthi bangga. A Kejuaraan Eropa iku luwih saka mung prakara komersial, iku pitakonan saka identifikasi.

A Sommermärchen kapindho

Skotlandia bakal ngowahi Munich kanggo pertandhingan pambuka. Nalika kita mikir babagan "Sommermärchen" (dongeng musim panas), kita mikir babagan gendera Jerman. Nanging 2006 ora kabeh ireng, abang lan emas, iku multi-werna. Wektu iki kuning lan biru bakal nduweni peran khusus. Ing omah, Ukraina berjuang kanggo kebebasan - lan Eropa. Tim bal-balane bakal entuk akeh solidaritas ing stadion lan ing dalan-dalan.

A goal bisa nggawe sampeyan langgeng

Lahm sawise nyetak gol ing pertandhingan pambuka Piala Dunia 2006 ing Jerman. Foto: Diether Endlicher / AP

9 Juni 2006 iku dinaku. Golku ing pertandhingan pambuka nglawan Kosta Rika nandhani wiwitan karirku. Aku tuwuh ing cedhak stadion, kabeh kulawarga ana ing tribun, lan sadurunge pertandhingan durung mesthi aku bisa main amarga ana tanganku. Banjur tembakanku nemokake segitiga gol, wektu sing ora bisa dilalekake. Aku rumangsa simbolisme gol iki setaun mengko ing sawijining kutha ing Afrika Kidul. Aku nggawe dhasar ing kana lan bocah-bocah ora percaya yen aku ana ing lemah karo dheweke. Kanggo dheweke, aku dadi bocah sing nyetak gol kasebut.

Perayaan nguatake ikatan kita

Aku nuduhake keprihatinan yen demokrasi ana ing bebaya. Pranyata akeh wong kang lali marang paedahe. Aku diwanti-wanti dening protes sing melu mayuta-yuta wong Jerman awal taun iki kanggo njaga demokrasi. Saiki malah luwih akeh wong bakal ngumpul kanthi pikiran sing padha ing festival bal-balan gedhe. Protes lan pesta minangka rong perkara sing beda, nanging bisa uga nyatakake perkara sing padha: apresiasi kanggo cara urip sing bebas. Turnamen siji ora bakal nambani jagad iki. Nanging bal-balan kudu nduweni peran kanggo mbela prestasi demokrasi. Banjur donya bakal katon luwih seneng kanggo sawetara minggu sabanjuré, lan bisa uga sawetara sing bakal tetep.

Geht naus und spuits! Ayo muter!

Bal-balan iku politik, ora bisa dipungkiri. Ing kolomku, diterbitake ing luwih saka 25 negara Eropa sajrone telung taun, aku nyoba ngatasi masalah sosial. Nanging aku nuduhake kepinginan kanggo game murni karo milyaran penggemar. Bal-balan iku babagan medhot, santai, dadi bungah. Ayo singsot pungkasanipun muni!

Philipp Lahm minangka direktur turnamen kanggo Euro 2024. Kolom kasebut diprodhuksi kanthi kemitraan karo Oliver Fritsch saka Zeit Online, majalah online Jerman.

Kredit

Charles Foucault Saka Yourtopia.fr

Charles Foucault

"Charles Foucault" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, ngemot wartawan sing berpengalaman lan khusus, lair ing taun 50-an ing Paris. Karakter iki, saka kulawarga sederhana, dirancang kanggo makili semangat lan dedikasi kanggo jurnalisme wiwit cilik, wiwitane nulis kanggo koran sekolah sadurunge entuk gelar sarjana jurnalisme.

Sanajan "Charles Foucault" dudu wong nyata, crita fiksi kasebut digunakake kanggo nggambarake lelampahan wartawan sing setya, nyathet acara penting kayata bencana alam lan konflik politik. "Charles" ditampilake minangka wartawan sing wani, nggawa profesionalisme lan perspektif unik kanggo para pamaca Yourtopia.fr.

Artikel sing diterbitake kanthi jeneng "Charles Foucault" minangka asil saka upaya kolektif dening tim editorial kita, sing duwe komitmen kanggo jurnalisme berkualitas, liputan jero babagan acara donya, lan crita sing menarik. Liwat karakter iki, Yourtopia.fr duwe tujuan kanggo menehi laporan sing apik lan ngerti, nambah pemahaman para pamaca babagan macem-macem topik urusan saiki.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia