Peresmian House of the Circular Economy dening ValOrizon

Peresmian House of the Circular Economy dening Valorizon

Kira-kira sewidak pejabat sing dipilih, anggota saka kain industri lan artisanal lokal, rawuh, Senin 10 Juni, ing situs Damazan ValOrizon, peresmian "House of the circular economy", penciptaan paling anyar saka serikat lot-et -Garonnais kanggo mbalekake sampah rumah tangga. Ing ngarepe para pamirsa sing asring dadi pembuat keputusan, Ludovic Biasotto, presiden ValOrizon lan Maud Cahurel, wakil presiden Wilayah Nouvelle-Aquitaine sing tanggung jawab babagan ekonomi sosial lan solidaritas lan ekonomi bunder, nampilake asil saka proyek konkrit kanggo pisanan lan dhukungan saka Region kanggo kaloro.

Komitmen sing kuat kanggo ekonomi bunder

Peresmian "House of the Circular Economy" nandhani langkah penting ing komitmen ValOrizon kanggo kabijakan sing lestari. Wiwit situs kasebut dituku ing taun 2017, luwih saka 700 pengunjung wis ngerti babagan masalah transisi ekologis liwat kursus pelatihan. Omah iki, sing bisa nampung klompok 40 wong, bakal kasedhiya kanggo nyewa kanggo latihan ing profesi sesuk. THE Kluster ekonomi bunder, melu wiwit 2021, minangka tenant pisanan.

Renovasi bangunan sing inovatif

Bangunan 110 m², wiwitane dirancang kanggo omah sing ora digunakake dening Xylofrance, direhabilitasi miturut arahan arsitek Michel Marès saka Archi-Conseil. Dekonstruksi selektif ngidini panggunaan maksimal bahan sing wis pulih utawa unsur pungkasan konstruksi. Proses iki jumbuh karo kawicaksanan serikat pekerja, sing tujuane nggawe perpustakaan materi, studi kelayakan sing dipasrahake menyang inkubator Atis.

A perpustakaan materi ing perspektif

Nggawe perpustakaan materi minangka langkah penting kanggo manajemen sumber daya. Diwiwiti karo pasar loak bahan, inisiatif iki nduweni tujuan kanggo nggedhekake panggunaan maneh bahan konstruksi. Sinau kelayakan sing ditindakake dening Atis bakal nemtokake praktik paling apik kanggo nyiyapake perpustakaan materi iki, saéngga nguatake komitmen ValOrizon marang ekonomi sirkular.

Kanggo sinau luwih lengkap babagan inisiatif sing padha, priksa iki artikel saka ADEME.

prospek mangsa

Kanthi bukaan "House of the Circular Economy", ValOrizon nduduhake komitmen kanggo ekonomi sing lestari lan inovatif. Pelatihan sing ditawakake bakal mbantu nyiapake para profesional kanggo kerja sesuk, nalika nambah kesadaran masarakat babagan masalah ekologis. Inisiatif iki bisa dadi model kanggo wilayah liyane sing pengin ngetrapake praktik sing padha.

ing kesimpulan, "House of the Circular Economy" ValOrizon minangka conto konkrit saka komitmen regional kanggo kelestarian lan inovasi. Ora mung menehi papan kanggo latihan lan kesadaran, nanging uga wawasan sing menehi inspirasi kanggo masa depan ekonomi bunder.

Credits

Peresmian House of the Circular Economy dening Valorizon

Virginie Majaux

"Virginie Mazaux" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, nglambangake blog lan penggemar jaringan sosial sing lair ing 1992 ing Bordeaux. Karakter iki, sing dibayangake minangka generasi sing nyambung lan kreatif, dirancang kanggo njelajah lan nulis babagan macem-macem karep ing jagad digital. Sanajan "Virginia" dudu wong nyata, artikel sing diterbitake kanthi jeneng iki nggambarake karya kolaborasi tim editorial kita, sing duwe minat umum babagan komunikasi, inovasi digital lan tren sosial. "Virginie", minangka kreasi Yourtopia.fr, ndadekke perspektif unik lan menarik babagan perkembangan paling anyar ing bidang media sosial lan blogging, nggambarake perjalanan blogger fiksi wiwit wiwitan nganti nggawe blog dhewe lan dheweke. kolaborasi karo Yourtopia.fr.