Uwal saka panas karo "coolcation": gaya travel anyar

Uwal saka Panas Kanthi "Coolcation": Trend Travel Anyar

"Coolcation": gaya anyar kanggo uwal saka panas

Apa sampeyan ngerti" coolcation » ? Tren anyar iki, sing jenenge minangka kontraksi "kelangan" lan "liburan", njupuk ing saindenging jagad. Iku kasusun saka lelungan menyang panggonan kang kelangan supaya uwal saka panas, miturut media Jepang Asia Nikkei. Cara anyar iki kanggo milih tujuan liburan bisa cepet dadi sukses, amarga suhu mundhak ing saindenging jagad.

A munggah ing popularitas

Miturut data Google Trends, telusuran tembung "liburan sing luwih adhem" tambah 100% antarane Mei 2023 lan Mei 2024. Miturut Asia Nikkei, platform reservasi Booking.com saiki nyorot tujuan liyane kelangan kanggo 2024. Padha dadi kanggo kemewahan travel agensi jaringan Virtuoso, miturut kang 82% saka pelanggan rencana kanggo lelungan menyang panggonan karo suhu luwih breathable.

Tujuan populer

Tren kasebut wis mapan ing Asia. Ing sawetara wulan kepungkur, akeh turis saiki wis pindhah menyang tujuan kaya Alaska, Kanada lan Norwegia, ninggalake pesisir Thailand utawa Bali. Suhu sing entheng, sanajan ing musim panas, uga tingkat sinar matahari ing negara-negara Nordik minangka salah sawijining argumen sing saiki banget ngyakinake para wisatawan.

Kegiatan macem-macem

Antarane papan liburan favorit anyar kanggo wong Asia, kita temokake Banff (Kanada), Queenstown (Selandia Baru) lan kabeh Norwegia. Greenland, ing Lapland Finlandia lan Islandia uga misuwur banget. Owah-owahan pemandangan lan suhu sing luwih adhem menehi kesempatan kanggo lelungan nyoba aktivitas anyar kayata snowshoeing, ski utawa malah nonton paus.

"Njaluk ing Glacier Express ing Swiss, admiring Northern Lights ing Islandia, ndeleng bruwang ing alam bébas ing Kanada, kabeh pengalaman khusus sing kita ngurmati, "ujare turis menyang Asia Nikkei. "Kadhemen uga nggawe kita luwih aktif [...] ora kaya cuaca panas sing nggawe kita kesel. »

Pilihan ekonomi

Sing duwe budget luwih andhap asor tetep ing bawana Asia lan pindhah menyang tujuan kaya Sapa (Vietnam), Tagaytay (Filipina) utawa Cameron Highlands (Malaysia). Yen gaya anyar iki ngladeni ekonomi wilayah sing wis terisolasi, mula bisa uga nduwe pengaruh negatif marang ekosistem sing rapuh, ngelingake para ahli.

kesimpulan

The "coolcation" nggantosi alternatif atraktif kanggo sing looking kanggo uwal panas panas nalika nemokake budaya anyar lan mujur nengen. Nanging, penting kanggo nimbang dampak lingkungan lan milih pilihan lelungan sing lestari kanggo njaga tujuan sing larang kasebut.

Credits

Uwal saka Panas Kanthi "Coolcation": Trend Travel Anyar

Isabelle Joly

"Isabelle Joly" minangka karakter fiksi sing digawe dening tim Yourtopia.fr, ngemot semangat nulis lan komunikasi saka Lyon, lair tanggal 14 Desember 1990. Karakter iki, dirancang kanggo makili swara dinamis lan modern ing jagad blogging, nglambangake. semangat kanggo gaya urip lan fashion. "Isabelle" dibayangake kanggo nggambarake perjalanan blogger sing kepengin nuduhake ide lan gaya urip karo pamirsa sing luwih akeh liwat jaringan sosial lan platform online.

Sanajan "Isabelle" dudu wong nyata, artikel lan konten sing diterbitake kanthi jeneng kasebut nggambarake upaya kolaborasi tim editorial kita, sing seneng karo tren, mode lan gaya urip saiki. Minangka kreasi Yourtopia.fr, "Isabelle Joly" nggawa perspektif sing seger lan narik kawigaten babagan topik kasebut, nyedhiyakake artikel sing menehi inspirasi lan informatif kanggo maca.

Wiwit integrasi fiksi karo blog "Yourtopia" ing 2018, "Isabelle" wis ditampilake minangka swara pengaruh ing blogging profesional, darmabakti kanggo enriching komunitas online karo saran fashion, pikirane gaya urip lan crita.

Iklan Sponsor

iklan

Malah luwih saka YourTopia